1. Întrebarea de pe buletinul de vot nu-mi permite să-mi exprim adevărata opțiune. M-aș fi dus dacă întrebarea de pe buletin ar fi fost “Dorești ca persoanele de același sex să se poată căsători?”
2. Cu cât o să se strângă mai mulți la vot, cu atât o să se lăfăie Dragnea mai tare. Nu vreau să-i dau satisfacția asta.
3. Din punct de vedere legal, mai nimic nu se va schimba. Acum, înainte de referendum, persoanele homosexuale nu se pot căsători. După referendum (indiferent de rezultat!) nu se vor putea căsători.
4. Campania CpF nu a fost una onestă. Ni s-a tot spus că homosexualii sunt oameni răi, păcătoși, desfrânați și toate cele. Am întâlnit suficienți homosexuali încât să demontez această minciună. Persoanele LGBTQ sunt oameni la fel ca noi toți.
5. Nu o să-mi adopte nimeni copiii pentru că o să mi-i cresc singur.
6. Tăriceanu și Dragnea au zis că lucrează la un proiect de lege care să permită partneriatul civil pentru persoanele homosexuale. Nu e chiar căsătorie, dar le permite să fie împreună. De ce ne cheamă atunci la urne?
7. Consider că o prezență mare la vot o să legitimeze alte subiecte susținute de membrii CpF: interzicerea avortului, interzicerea educației sexuale, diminuarea caracterului laic al statului, etc.
8. Referendumul nu este organizat cinstit. Guvernul PSD-ALDE (a) nu folosește sistemul informatic pentru prevenirea votului ilegal, (b) a întins referendumul pe două zile, (c) a slăbit regulile de monitorizare și (d) a schimbat modul de numărare a participanțiilor. Șansele de fraudă sunt astfel mari.
9. PSD a încercat mereu să distragă atenția și mi-e teamă că referendumul este unul dintre acele momente.
10. Respect conservatorismul bine direcționat. Acest referendum nu este.
11. Cuvântul “tradițional” a fost prădat de toată frumusețea caracterului și obiceiurilor românești. Tot ce a rămas în urma PSD, ALDE, PNL și a Coaliției pentru Familie este un cuvânt populist, ce duhnește a intoleranță și minciună.
Textul a fost preluat dintr-o postare pe Facebook din data de 5 octombrie 2018.